Rumoer terug in de tijd met ‘Groeten uit 19XX’

RTL4

RTL 4 start op 10 januari met het programma ‘Groeten Uit 19xx’, waarin BN’ers met hun gezin terugkeren naar het jaar waarin hij of zij twaalf jaar oud was. Er wordt afgetrapt met de familie van René Froger (1972), waarna de families van Tooske en Bastiaan Ragas (1984), Leontien van Moorsel (1980), Frans Bauer (1986), Henkjan Smits (1973), Danny de Munk (1982) en Tanja Jess(1979) centraal staan.

De BN’ers keren geheel in stijl terug naar het jaar van toen, dus ook met de kapsels en kleding uit die tijd. Van vrijdag tot zondagavond logeren ze in een huis dat dan ook helemaal is ingericht zoals in dat jaar. Zonder de technologie en luxe van nu. Dus geen internet, smartphones en tablets.

Met ‘Groeten Uit 19xx’ maakt Kasper van Kooten zijn presentatiedebuut bij RTL 4. In de eerste aflevering gaat René Froger met Natasja en zijn vier kinderen terug naar 1972. In een auto uit dat jaar rijdt de familie letterlijk van de tegenwoordige tijd terug naar het verleden, met als enige hulpmiddel een wegenkaart uit dat jaar.

Een lang weekend verblijven zij in een huis dat volledig is aangekleed zoals in het jaar dat René twaalf was. In de kleren uit dat jaar staan ze versteld van de inrichting, het tv-aanbod en het eten van begin jaren ‘70. Voor René een feest der herkenning, voor de kinderen een constante verwondering over het leven van de 12-jarige René Froger.

Groeten Uit 19xx wordt geproduceerd door Fabiola. Het programma komt oorspronkelijk uit België en was daar begin 2017 een ‘ongekend succes’, aldus RTL.

Rumoer – Styling en Design, is in het verleden gedoken en is verantwoordelijk voor alle kleding in het programma.

De eerste aflevering is op woensdag 10 januari om 20.30 uur op RTL 4.